EIKESDAL - EN AV NORGES NATURPERLER


Eikesdalsvatnet For å komme til den naturskjønne perlen Eikesdal må du kjøre langs det 2 mil lange Eikesdalsvatnet (bildet til venstre). På hver side rager fjellene opptil 1700 meters høyde, det høyeste, Kleneggen er 1964 meter. Det kan få de fleste til å undre hva de får se over de høye fjelle, noe Bjørnstjerne Bjørnson også undret på. Han skrev fortellingen "Arne" mens han var i Eikesdal.
Den 12 kilometer lange Eikesdalen er kjent for sitt tørre og varme klima noe den varmekjære skogen er ett bevis på. Her finns både alm og hassel (nøtter var tidligere en inntektskilde i bygda). Norges største hasselskog finns her. Eikesdal byr på mange naturskjønne opplevelser, Mardalsfossen er kanskje den mest kjente. Men i Eikesdalen kan du også fiske laks og ørret, ta en fjelltur langs DNTs stier eller kanskje du har lyst til å grave gull. Eikesdalsvatnet
Fjellveien For de som ikke har høydeskrekk anbefales også en biltur opp fjellveien (bildet til venstre). Det blir av enkelte påstått att det er en større opplevelse enn Trollstigen. Du kommer opp i 947 m.o.h. og får en utsikt som du skal lete lenge etter. Det er også mulig å kjøre over fjellet til Sunndalsøra. Det er en tur på 68 kilometer.